V Tesle Stropkov je ohrozených 161 pracovných miest

13.03.2009 Stropkov

Stropkov/Prešov 13. marca (TASR) – Po niekoľkomesačných problémoch s odbytom produkcie nahlásila v priebehu tohto týždňa hromadné prepúšťanie aj firma Tesla, a. s. , Stropkov.
Riaditeľ Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Stropkove Milan Kleban dnes potvrdil TASR, že o prácu môže v konečnom dôsledku prísť až 161 z celkového počtu 778 zamestnancov tejto spoločnosti.
Najväčší zamestnávateľ v Stropkovskom okrese plánuje avizované prepúšťania uskutočniť od 1. mája do konca tohto roka. Presná štruktúra pracovných pozícií však bude podľa Klebana známa až po rokovaní zástupcov úradu práce s vedením spoločnosti, ktoré sa má uskutočniť v priebehu budúceho týždňa. V dôsledku zníženia výroby prijala Tesla v ostatnom období racionalizačné opatrenia a pracovný týždeň skrátila na štyri dni.
Hlavným výrobným programom stropkovskej Tesly je tradičná produkcia koncových telekomunikačných zariadení. Ďalší sortiment je orientovaný na automobilový a elektronický priemysel, výrobky bielej a spotrebnej techniky, potravinársky priemysel a armádu SR.
Evidovaná miera nezamestnanosti v okrese Stropkov sa vo februári pohybovala približne na úrovni 14,5 %, pričom od konca minulého roka vzrástla o viac ako 1,5 %. Podľa Klebana v evidencii úradu práce mesačne registrujú rádovo len okolo 20 voľných pracovných miest.
 

Vyberte región